УХАПШЕНИ ЗБОГ МАЛВЕРЗАЦИЈЕ ОКО ИЗГРАДЊЕ АКВА ПАРКА У БАЊИ ЈУНАКОВИЋ

APATIN EKONOMIJA SOMBOR VESTI

Припадници Министарства унутрашњих послова, Одељења за борбу против корупције су, по налогу тужиоца Посебног одељења за сузбијање корупције Вишег јавног тужилаштва у Новом Саду, ухапсили две особе због постојања основа сумње да су извршили кривично дело злоупотреба положаја одговорног лица.

Ухапшени су Д.Б. (1950), бивше одговорно лице у новосадском привредном друштву АД” Будућност” и Љ.М. (1947), бивши надзорни орган над изградњом аква парка и спа центра у Бањи Јунаковић код Апатина.

Сумња се да су они, од 31. децембра 2008. до 6. новембра 2010. године, искористили свој положај тако што су потписивали и оверавали документа којима су лажно приказали да је привредно друштво АД “Будућност” као извођач радова током изградње аква парка и спа центра извело више грађевинских радова у односу на стварно стање, у вредности од 135.563.245 динара.

На овај начин су, како се сумња, у овом износу прибавили противправну имовинску корист привредном друштву АД “Будућност” и оштетили буџет Републике Србије, Општине Апатин, Фонда за капитална улагања и Фонда за развој Републике Србије.

Осумњиченима је одређено задржавање до 48 сати, након чега ће, уз кривичну пријаву бити приведени Вишем јавном тужилаштву у Новом Саду.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *