УХАПШЕН МУШKАРАЦ У СОНТИ-ПРЕТИО ДА ЋЕ АKТИВИРАТИ БОМБУ У УГОСТИТЕЉСKОМ ОБЈЕKТУ

APATIN HRONIKA SOMBOR SRBIJA SVET VESTI

Припадници апатинске полиције ухапсили су педесетдвогодишњег мушкарца из Сонте који је синоћњим упадом у два угоститељска објекта у Сонти претио да ће активирати ручну бомбу, сазнаје радио Дунав.

Ухапшен је И.Ђ. (52) из Сонте јер је синоћ око 21 часа, у видно алкохолисаном стању, извадио бомбу претећи власнику, особљу и гостима угоститељског објекта “Старс”, да ће да их разнети уколико му не кажу где се налази његов бицикл, за који је тврдио да је украден.

Иако престрављен, власник је успео да га смири и одговори од зле намере, након чега је И.Ђ напустио објекат. Он је у одласку поручио да ће завршити своју потрагу у другом угоститељском објекту. О свему је обавештена апатинска полиција чији су припадници у цивилу успели да организују акцију у којој је И.Ђ савладан, чиме је спречена трагедијa у којој је могло да страда више лица.

Осумњиченом је одређено задржавање до 48 сати и он ће, уз кривичну пријаву, бити приведен у Више јавно тужилаштво у Сомбору.

Терети га се за кривичнo делo изазивање опште опасности и неовлашћено ношење и држање ватреног оружја и експлозивних направа.

А.Д

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *