УДРУЖЕЊЕ ГРАЂАНА „МОЈ АПАТИН“ ОРГАНИЗУЈЕ БОЖИЋНЕ ВАШАРЕ У СВИЛОЈЕВУ И АПАТИНУ

APATIN DRUŠTVO VESTI

Удружење грађана „Мој Апатин“ је у претходном периоду било веома активно и организовало низ забавних манифестација које су имале изузетно позитиван ефекат на становнике општине Апатин. Како се ближи време празника из овог удружења су се одлучили да организују „Божићне вашаре“ који ће на овај начин по први пут бити организовани у општини Апатин.

-У Апатину се до сада није организовало нешто слично. Наша идеја је била да направимо један прави Божићни вашар, а пошто је наша општина мултикултуралног типа иста манифестација ће се одвијати и за православни и каталочки божић и нову годину. – рекао је Владимир Симин, председник удружења грађана „Мој Апатин“.

Како поручују из овог удружења за католички Божић вашар ће бити одржан у Свилојеву како би нека од дешавања преселили ван Апатина. У недељу и понедељак, 23. и 24. децембра вашар ће бити организован у порти цркве „Свети Стефан“ у Свилојеву. 29. и 30. децембра вашар ће бити пресељен у Апатин на плато између основне и музичке школе, а само неколико дана касније, односно 5. и 6. јануара на истом месту биће поновљена манифестација пред православни Божић. Сви догађаји стартују у вечерњима сатима од 18 сати.

-Спремили смо свашта нешто. Биће и уметничког и забавног програма, живих свирки итд. Не бих све да откривам, јер би волео да то буде изненађење за све посетиоце ових вашара. У ових неколика дана биће изложено много лепих украса, поклона, храна, пића и свега онога ћиме треба да одише један прави Божићни скуп.- изјавио је Симин.

Како каже председник удружења „Мој Апатин“, сви могу да се пријаве и узму учешће у овој манифестацији потпуно бесплатно, а најједноставније је да се то уради преко фејсбук странице овог удружења грађана.

ФОНО Владимир Симин

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена.