УЧЕСНИЦИ ТИД РЕГАТЕ И ОВЕ ГОДИНЕ ГОСТИ АПАТИНА

APATIN DRUŠTVO VESTI

У Апатин су јуче стигли учесници ТИД регате, највеће и најдуже речне регате на свету која се ове године одржава 67. пут. Око 150 кајакаша из Немачке, Аустрије, Мађарске, Бугарске, Румуније и других земаља је око 18,30 часова стигло у апатинску “Марину”, где их је поред поред представника општине Апатин, дочекао и Покрајински секретар за привреду и туризам, Ненад Иванишевић.

Логистичку подршку регаташима који су дошли у наш град је пружило Јавно предузеће “Путничко пристаниште и марина”, а гости су након освежења и вечере ноћ провели у кампу који је постављен на теренима Фудбалског клуба “Младост”. Апатин је прво место у Србији где се ТИД регата зауставља, а учесници ће данас наставити свој пут Дунавом преко Аљмаша и Борова, а потом се опет враћајау у Србију где ће им нове станице бити Бачка Паланка, Нови Сад, Београд…

ТИД регата је најстарија на свету, а прва је одржана 1956. године. Сваке године траје 61 дан и весла се читавих 2.080 километара Дунавом, веома је популарна у региону и свету, а поред учесника из подунавских земаља, има их и са других континената.

Сваке године 26. јуна регата креће из немачког града Инголштата, а завршава се 28. августа у бугарском граду Силистри. У нашу земљу улази крајем јула код Апатина, а излази средином августа код Брзе Паланке. Домаћини регаташе упознају са културом, историјом, народом, традицијом, фолклором, обичајима и туристичким потенцијалима својих земаља, а организатор ТИД регате кроз Србију је Одбор за туризам Кајакашког савеза Србије.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.