УЧЕСНИЦИ “ТИД РЕГАТЕ” И ОВЕ ГОДИНЕ БОРАВИЛИ У АПАТИНУ

APATIN DRUŠTVO VESTI

Комплекс Јавног предузећа “Дунавска обала”, односно апатинска “Марина” је и ове године примила учесницике међународне дунавске “ТИД регате”, највеће и најдуже речне регате на свету која траје чак 73 дана, у оквиру које учесници Дунавом пређу деоницу од 2.455 километра. Регата се одржава под покровитељством Европске кајакашке асоцијације, а организатор кроз Србију је Одбор за туризам Кајакашког савеза Србије који већ годинама успешно сарађује са туристичким организацијама и општинама у којима регата стаје и кроз које пролази, а све уз подршку Покрајинског секретаријата за привреду и туризам. Регаташе су у апатинској “Марини” дочекали заменик председнице општине Апатин, Радован Ђукић, директор Туристичке организације Апатин Немања Јовић и Покрајински секретар за привреду и туризам др Ненад Иванишевић.

Секретар Иванишевић је истакао да су овакви догађаји важни за туризам у Војводини, али и за преношење искустава онога што Војводина има да понуди, почев од гастро, па све до верског, винског и других видова туризма.

ТИД Регата сваке године последње недеље јуна креће из немачког града Инголштата, а завршава се 6. септембра у румунском месту Свети Ђорђе. Прва регата је одржана 1956. године, у којој је СФРЈ “Југославија”, поред Чехословачке и Мађарске била једна од првих организатора. Према речима организатора и учесника, основна идеја регате је здраво коришћење слободног времена, одржавања кондиције и општег здравља људи, размена контаката међу људима, толеранција и поштовање различитости вера, заштита и чување животне средине.

Регаташи су већ по традицији преноћили на теренима Фудбалског клуба “Младост” у Апатину где је био постављен камп, након чега су одморни и окрепљени наставили пловидбу Дунавом до свог циља.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *