УЧЕНИЦИ АПАТИНСКЕ ГИМНАЗИЈЕ И СТРУЧНЕ ШКОЛЕ “НИКОЛА ТЕСЛА” ОСТВАРИЛИ ОДЛИЧНЕ РЕЗУЛТАТЕ НА ТАКМИЧЕЊИМА

APATIN DRUŠTVO VESTI

У Сомбору је јуче, 23. априла 2023. године одржано Окружно такмичење из биологије за ученике средњих школа, на којем су учествовали и ученици Гимназије и стручне школе „Никола Тесла“ Апатин.

Апатински гимназијалци су на на овом такмичењу постигли одличне резултате, освојивши два прва и једно друго место. Прва места су освојили Даница Марковић, ученица првог разреда апатинске Гимназије и Теодора Покрајац која похађа други разред, док је Филип Турајлић, ученик другог разреда Гимназије био други.

Овим резултатима сва три ђака апатиснке Гимназије су се пласирала на Републичко такмичење.

Поред такмичења из биологије, ученици Гимназије и стручне школе „Никола Тесла“ Апатин претходног викенда су учествовали и на Републичком такмичењу из стручних предмета које је од 21. до 23. априла 2023. године одржано у Крушевцу, а које је организовала заједница шумарских и дрвопрерађивачких школа.

Милица Ковачевић која похађа други разред техничар образовног профила Обликовање намештаја и ентеријера, освојила је прво место из предмета својства материјала, а Кристина Жуљевић, ученица четвртог разреда истог образовног профила, освојила је четврто место из предмета столарство.

Осим наведених ученика ове апатинске средње школе, на својеврсном квизу који је организован Данијела Шијан, Милица Џаја и Јована Рашета, четврти разред стручне школе, освојиле су четврто место из предмета обрада дрвета.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *