U TOKU RADOVI NA UREĐENjU BUDUĆEG OMLADINSKOG CENTRA U APATINU

APATIN DRUŠTVO VESTI

Današnjom volonterskom akcijom privode se kraju radovi na uređenju prostora Omladinskog centra, a njegovo svečano otvaranje planirano je sredinom godine.

Na inicijativu Kancelarije za mlade opštine Apatin i Udruženja građana “MRAV”, a uz svesrdnu podršku lokalne samouprave i predsednika opštine, dr Živorada Smiljanića, mladi će uskoro dobiti krajnje neophodan, adekvatan i dugo očekivan prostor za okupljanje i korisno provođenje slobodnog vremena.

BenQ Digital Camera

Omladinski centar, koji će se nalaziti na adresi Trg oslobođenja 20/3, predstavljaće prostor za okupljanje mladih, kreativno izražavanje i promociju njihovog stvaralaštva, a biće omogućen i pristup informacijama, opremi i uslugama različitih vrsta.

Sredstva za uređenje prostora obezbedila je opština, a njegovo opremanje izvršiće se projektnim i donatorskim sredstvima. Ovaj prostor biće prilagođen i dostupan za pojedince, udruženja, organizacije, amaterske i neformalne grupe mladih.

BenQ Digital Camera

– Omladinski centar biće otvoren i dostupan za sve mlade ljude bez obzira na nacionalne, verske, političke i druge razlike. Želimo da ovaj prostor postane sinonim zajedništva, solidarnosti i međusobnog uvažavanja – izjavio je Miloš Đerić, koordinator Kancelarije za mlade opštine Apatin.

Omladinski centar zamišljen je kao: infopoint – tačka sa različitim informativnim materijalima (brošure, leci, posteri…) i besplatnim pristupom internetu, kao prostor za individualno savetovanje, različite događaje, promocije, tribine, radionice (edukativne, psihosocijalne, kreativne i radionice poslovnih veština), izložbe, performanse, humanitarne aktivnosti, ali i kao prostor za kreaciju kulturnih i umetničkih događaja.

Veselin Mašić

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *