У СОНТИ РЕАЛИЗОВАН ПРОЈЕКАТ “БУДИМО ЈЕДНАКИ У ШКОЛСКИМ КЛУПАМА”

APATIN DRUŠTVO VESTI

У Сонти је током октобра био присутан како креативни, тако и хуманитарни дух који је био реализован захваљујући пројекту „Будимо једнаки у школским клупама“, у оквиру конкурса „Шта Нам Тешко“.

Координаторка пројекта, Јелена Пејовић, заједно са члановима свог тима, Клаудиом Лукић, Јованком Зорица, Анђелом Шимунов и Вуканом Мацура, одржале су креативне радионице где су млади волонтери Сонте правили поклоне који су били додељени деци која похађају основну школу „Иван Горан Ковачић“ у Сонти, а која спадају у социјално угрожену групу становништва.

Центар за социјални рад у Апатину је упутио чланове тима ка породицама којима је овакав вид помоћи био потребан. Такође, чланови тима су све време имали подршку Центра за културу и образовање Сонта, који је уступио простор за реализацију радионица. Поклони су поред предмета које су волонтери направили (честитке, декупаж, ….) садржали и основне ствари које су неопходне за неометан рад на часу (свеске, бојице, фломастере, школски прибор, …).

Циљ пројекта је био да се путем радионица окупе млади, да проведу квалитетно слободно време, да се подстакне њихова креативност, да им се да пример на који начин могу помоћи својој локалној заједници, у овом случају њиховим другарима из школе, као и да их подстакне да и у будуће учествују у сличним пројектима или да сами буду иницијатори.

У суботу, 16. октобра 2021. ЦЕКОС је организовао дечију пијацу, где су волонтери излагали своје креације, а потом је у Дому културе одржана радионица глуме у коју су били укључени и њихови другари, којима су на крају уручили поклоне. Након радионице организовано је дружење у просторијама новоотвореног Омладинског клуба Сонта где су сви заједно гледали цртани филм и играли друштвене игре.

Чланови тима овог пројекта сматрају да су успели у мисији коју су замислили и овим путем желе да охрабре све људе да и они учине неко добро дело за своју заједницу.

Конкурс „Шта Нам Тешко“ спроводе Млади истраживачи Србије у партнерству са Покретом горана Војводине, ЦеГраД-ом из Обреновца, ТИМ 42 из Лесковца, ГМ Оптимист из Горњег Милановца уз подршку Министарства омладине и спорта Републике Србије.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *