U SONTI ODRŽANA RADIONICA „PRVI KORAK KA PROJEKTNOM FINANSIRANJU“

APATIN DRUŠTVO VESTI

U subotu 10. oktobra u prostorijama Centra za kulturu i obrazovanje Sonta održana je radionica pod nazivom „Prvi korak ka projektnom finansiranju“ u okviru koje su predstavnici javnih ustanova, škola i omladinskih organizacija edukovani o osnovama projektnog finansiranja.

Trosatnu obuku držali su sertifikovani treneri u omladinskom sektoru Slađana Vlatković iz Sombora i Nikola Dobrijević iz Apatina, a učesnici su bili u prilici da kroz praktian rad nauče kako da prepoznaju probleme u lokalnoj zajednici, upoznaju se sa mogućnošću pronalaska donatora i rešavanja problema kroz realizaciju svojih projekata.

Ovom aktivnošću završava se petomesečni projektat „Mesto gde ću živeti i raditi“ koji realizuje Centar za kulturu i obrazovanje Sonta, a čiji je cilj aktivacija lokalne zajednice za brigu o sopstvenoj budućnosti.

Pored ovih aktivosti, da podsetimo, prethodnih meseci zajedičkom volonterskom akcijom uređene su i otvorene prostorije u centru sela za rad organizacije, organizovan Letnji bioskop za decu, održane praktiče radionice fotografije i film.

Ovaj projekat finansira Trag fondacija i Balkanski fond za demoktratiju, a potpomažu i Opština Apatin i Mesna zajednica Sonta.