У СОМБОРУ ОДРЖАН МЕЂУНАРОДНИ САЈАМ ПЕРАДАРСТВА – ЛЕПОТАНИМА 350 ОДЛИЧЈА

DRUŠTVO SOMBOR VESTI

На 44. Међународном сајму перадарстава, највећем у југоисточној Европи, одржаном у сомборској спортској хали “Мостонга”, у минула три дана више од 6.000 посетилаца видело је око 3.500 голубова, живине, украсних птица и кунића. Ипак, највише су се најмлађи обрадовали и уживали поред кавеза.

Према речима Игора Громиловића, председника Савеза одгајивача ситних животиња Србије који са Друштвом одгајивача ситних животиња “Сомбор 1871” организује тодневну манифестацију, на овом највећем сајму у земљи учествовало је преко 500 излагача из Румуније, Мађарске, Хрватске БиХ и наше земље. У оквиру манифестације одржан је први меморијал др Зоран Парчетић Нона. На завршној манифестацији подељено је 350 сајамских одличја, по расама и категоријама и 60 титула мајстора одгајивача ситних животиња у Србији.

Иначе, последњег дана сајма, испред хале више хиљада посетилаца и љубитељи ситних животиња из свих крајева Србије, али и суседства, имали су прилику да виде и купе неке домаће аутохтоне расе живине, голубова, кунића… Осим тога, на берзи ситних животиња посетиоци су могли и да купе храну, лекове и опрему за своје љубимце.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена.