У СОМБОРУ ОДРЖАН МЕЂУНАРОДНИ САЈАМ ПЕРАДАРСТВА – ЛЕПОТАНИМА 250 ОДЛИЧЈА

DRUŠTVO SOMBOR VESTI

На 45. Међународном сајму перадарстава, највећем у југоисточној Европи, одржаном после годину дана паузе,у сомборској спортској хали “Мостонга”, у минула три дана неколико стотина посетилаца видело је око 2.500 голубова, живине, украсних птица и кунића. Ипак, највише су се најмлађи обрадовали и уживали поред кавеза.

Према речима Игора Громиловића, председника Савеза одгајивача ситних животиња Србије, уједно и директора Сајма, који са Друштвом одгајивача ситних животиња “Сомбор 1871” организује тродневну манифестацију, на овом највећем сајму у земљи учествовало је преко 300 излагача из Црне Горе и Србије.Ове године на манифестацији се нису појавили излагачи из Мађарске,Бугарске, Северне Македоније, БиХ, због епедемилошких мера изазваних короном. У оквиру манифестације одржан је други меморијал „Прим.др Зоран Парчетић Нона“.

На завршној манифестацији подељено је 250 сајамских одличја, по расама и категоријама и 20 титула мајстора одгајивача ситних животиња у Србији.

Иначе, јуче,последњег дана сајма, испред хале више стотина посетилаца и љубитеља ситних животиња из свих крајева Србије, али и суседства, имали су прилику да виде и купе неке домаће аутохтоне расе живине, голубова, кунића… Осим тога, на берзи ситних животиња посетиоци су могли и да купе храну, лекове и опрему за своје љубимце.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *