U PROTESTE I POLJOPRIVREDNICI APATINSKE OPŠTINE

APATIN DRUŠTVO VESTI

Poljoprivrednici iz Vojvodine su nezadovoljni Predlogom zakona o izmenama i dopunama Zakona o poljoprivrednom zemljištu i traže povlačenje zakona iz skupštinske procedure, kao i ostavku ministarke poljoprivrede Snežane Bogosavljević Bošković. Vožnju traktorima do Beograda 26. novembra zbog predloženih izmena Zakona o poljoprivrednom zemljištu najavila je i Liga socijaldmokrata Vojvodine.
MUP Srbije obavestio je poljoprivrednike koji su za 26. novembar najavili protestnu vožnju u Beogradu, da nije moguće da toliko traktora dođe u glavni grad, jer bi to paralisalo saobraćaj i ugrozilo prava građana na slobodno kretanje.
Kako smo saznali od predsednika asocijacije poljoprivrednika iz Prigrevice Jovice Čule i oni će na ovaj način iskazati nezadovoljstvo i tražiti vraćanje spornog zakona na ponovnu izradu.
-Asocijacija prigrevačkih poljoprivrednika daje punu podršku poljoprivrednicima koji se organizuju, prvenstveno u Vojvodini i smatramo da su protesti potpuno opravdani. Asocijacija poljoprivrednika iz Sonte će se takođe uključiti u proteste, ali ni u kom slučaju nećemo blokirati saobraćajnice.