U PONEDELJAK POČINJE 3. MINI POZORIŠNI FESTIVAL U APATINU

APATIN DRUŠTVO VESTI

NA REPERTOARU TRI PREDSTAVE U TRI DANA

Od ponedeljka u apatinskom Opštinskom kulturnom centru počinje trodnevni festival 3. Mini pozorišni festival, koji će trajati od ponedeljka do četvrtka, sa pauzom u utorak. Povodom toga u prostorijama Kulturnog centra održana je konferencija za novinare na kojoj su se medijima obratili Danijela Obradović, direktor Opštinskog kulturnog centra i Dušan Gladić, pozorišni urednik OKC.

– Imaćemo dve profesionalne predstave što je razlika u odnosu na prošlu godinu kada su bila samo amaterska pozorišta. Već sledeće godine planiramo da sve predstave budu profesionalnih pozorišta. Mislim da će i ove godine naša verna pozorišna publika naći za sebe šta joj odgovara. Cena ulaznica za svaku pojedinačnu predstavu je 250 dinara, a komplet za sve predstave, odnosno, paket je 600 dinara. Početak prikazivanja svake predstave je u 20 časova. Ove godine je trebalo da imamo i predstavu u utorak, odnosno, četiri ukupno, ali su nam danas javili da je glavna glumica pozorišta iz Crvenke imala saobraćajnu nezgodu, pa je ta predstava otkazana, rekla je Danijela Obradović.

FONO Danijela Obradović

– U ponedeljak, 28. maja, pozorišna publika će gledati monodramu „Deset na jedan“ koju će izvesti Tatjana Kecman, glumica iz Beograda koja ovu predstavu uspešno igra već 10 godina. Ona je ovu predstavu igrala u regionu, ali i u Amsterdamu i Cirihu, gde je publika odlično prihvatila. Predstava govori o muško-ženskim odnosima, a Tatjana Kecman se pojavljuje u ulozi 10 mogućih udavača. To je komedija sa dozom ironije. Festival se nastavlja u sredu, 30. maja, kada će nastupiti Amatersko pozorište „Vladimir Popović“ iz Vrbasa sa autorskim projektm, dramom „Žene“ u kojoj se govori o aktuelnoj temi nasilja nad ženama. Projekat sa šest glumica koje govore o svojim sudbinama. U četvrtak, 31. maja, videćemo predstavu „Duet za solistu“ Somborskog narodnog pozorišta u režiji Nataše Radulović. Igraju Ivana Jovanović i Srđan Aleksić. Oni su sa ovom predstavom igrali na nekoliko festivala i gostovali u Rusiji. Priča govori o violinistkinji, i puna je muzičkih deonica, rekao je Dušan Gladić.

FONO Dušan Gladić

Za sve tri predstave biće podeljene i propusnice kao nagrade za verne gledaoce. Karte su podeljene medijskim kućama koje će ih podeliti. Srećni dobitnici će karte moći podići od ponedeljka do četvrtka, od 7 do 15 časova u Kulturnom centru.

autor: Mara Vuković