U PETAK U SOMBORU 16. SBC MMA SPEKTAKL

OSTALI SPORTOVI SOMBOR SPORT VESTI

U petak, 16. februara, u Hali Monstoga u Somboru zakazan je vrhunski SBC MMA spektakl – 16. Serbian Battle Championship. Ulaznice za ovaj događaj mogu se nabaviti na blagajni Gradske hale “Mostonga”.

Glavna borba večeri i priliku da se kruniše kao šampion Serbian Battle Championshipa, u kategoriji do 84 kilograma, imaće dva borca najviše svetske klase – Stefan Sekulić iz Srbije i Givago “Giba” Francisco iz Brazila. Prvobitno ova borba je bila dogovorena za prethodni SBC, ali ipak će se spletom okolnosti održati na ovogodišnjem BSC 16 u Somboru.

Borba za pojas SBC šapiona u lakoj kategoriji biće prilika da se odbrani pojas ili kruniše novi šampion u Serbian Battle Championshipu u kategoriji do 70 kilograma. Iako je prvobitni dogovoreni protivnik, Diego Duarte, otkazao učešće, organizatori su se potruditi i za izazivača doveli još jednog borca iz Brazila. Snage će odmeriti Felipe “Zina” Masoni i SBC šampion lake kategorije Nemanja “Slegdehammer” Kovač.

Na SBC 16 snage u SBC heksagonu odmeriće dva mlada borca iz Srbije – domaći borac iz Sombora, Ognjen Dimić i Ilija Ulamović, predstavnik kluba Ares Palanka

Organizatori su za publiku spremili pravu poslasticu. Prisutni će imati priliku da vide pripadnice lepšeg pola u borbi po MMA pravilima, a snage će odmeriti Zorka Stojanović iz Bosne i Hercegovine i Renáta Cseh-Lantos iz Mađarske.

Publika će moći da uživa u još jednom vrhunskom internacionalnom duelu između srpskog borca iz Bačke Palanke i gostujućeg borca iz Brazila. U SBC heksagonu snage će odmeriti Milan Bodonji i Wesley Martins Garcia de Almeida “Mosquito”!

Dva mlada borca, iz Srbije i Hrvatske, odmeriće snage u SBC heksagonu – Nikola “Yakuza“ Drljača, domaći borac iz Novog Sada, i Mario Žgela, predstavnik MMA kluba Valens iz Hrvatske!

Takođe na ovoj borbenoj manifestaciji snage će odmeriti domaći borci Dušan Salkanović iz Sombora i Zoran Bubalo iz Novog Sada. A prisutni će moći uživati i u internacionalnoj MMA borbi u kojoj će se suočiti Dragan Silbaški iz Srbija i Ricardo Van Veeeln iz Holandije.

Svakom novom priredbom SBC gleda da unapredi sve aspekte organizacije jednog internacionalnog sportskog događaja, tako je i ovog puta – sudija u SBC heksagonu biće biće profesionalac najvišeg svetskog ranga – Kevin Sataki.