У ПЕТАК ОДЛУКА О РАДУ ШКОЛА ЗА НАРЕДНУ НЕДЕЉУ

APATIN IZBOR IZ ŠTAMPE SOMBOR VESTI

Тим за школе разматраће на сутрашњој седници одлуку о раду школа за наредну недељу. Коначна одлука биће саопштена у петак пре подне, потврђено је Танјугу у Министарству просвете.

 Ове недеље старији основци и средњошколци имају комбиновану наставу, док ученици од 1. до 4. разреда присуствују настави у школи. Синдикат просветних радника Ниша затражио је јуче од Уније СПРС да се обрати Министарству просвете са захтевом да се одмах пређе на онлајн наставу. Председник синдиката Владан Ћирић рекао је за Танјуг да је у нишким школама заражено више од 1.200 ученика и да расте број оболелог наставног кадра. Он каже да на основу података добијених од председника школских синдиката, број ковид позитивних у школама у Нишу стално расте.

„Већ јуче та бројка је била увећана, сада је још већа. Многи родитељи нису пријавили своју децу која су позитивна на коронавирус”, рекао је Ћирић.

Навео је да су захтев за онлајн наставу упутили Министарству просвете.

„Надамо се да ће то уродити плодом, немогуће је наставити наставу ако се овако буде одвијала. Плашим се да стварно не будемо могли да организујемо наставу како треба”, нагласио је Ћирић.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена.