У ОСНОВНОЈ ШКОЛИ ПОСТАВЉЕНА ИЗЛОЖБА „ПИСМА ХИЛДЕ ДАЈЧ“

APATIN DRUŠTVO VESTI

У Основној школи „Жарко Зрењанин“, до уторка 4.децембра. биће постављена изложба „Писма Хилде Дајч“ Александра Зографа, панчевачког стрип аутора.

Поставка је посвећена Београђанки јеврејског порекла, Хилди Дајч која је током Другог светског рата последње дане живота провела у логору Старо сајмиште, где је отишла добровољно, како би као медицинска сестра помагала својим сународницима.

Изложбу чине илустрације из стрипа направљене на основу њених сачуваних писама које је писала својим пријатељицама, Нади и Мирјани.Писма представљају сведочанства једног времена, сведочанство о томе како једна идеологија уништава човека, одузима му достојанство и претвара га у број.

Изложбу је припремило Министарство просвете и технолошког развоја у сарадњи са амбасадом Израела у Републици Србији која је изложбу уступила организацији „Хавер Србија“ на коришћење у школама.

Изложба садржи једанаест панела димензија 100цм х 70 цм и намењена је ученицима виших разреда основне школе и средњошколцима.

Изложба је постављена у школској библиотеци и могуће су посете до 18 сати. Из школе позивају све заинтересоване да дођу и посете изложбу.

Постављање новогодишње расвете и декорације кренуло је ове недеље у Апатину. До краја године остало је још месец дана.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена.