U OKVIRU AKCIJE APATINSKE PIVARE “RECIKLIRAJTE I VI”, APATIN DOBIO NOVU ŠUMU SA 258 SADNICA

APATIN DRUŠTVO VESTI

Zahvaljujući doprinosu velikog broja građana koji su učestvovali u akciji “Reciklirajtte i vi”, koju sedmu godinu za redom realizuje Apatinska pivara, Apatin je danas dobio novu šumu i 258 sadnica koje su u saradnji sa JVP “Vode Vojvodine” posađene na kanalu DTD kod  Bele Loze (Apatin), u ime obeležavanja isto toliko godina postojanja Pivare.

20141218_111227Pošumljavanje kod Apatina predstavlja nastavak akcije “1 limenka – 1 drvo u Apatinu” započete na Beogradskom festivalu “Supernatural”, u okviru koje su posetioci reciklirali limenke pomoću ručnih presa. Za učešće u akciji, prvih 258 posetilaca dobilo je na poklon drvo sa svojim imenom, kao nagradu za pozitivan primer koji su dali u misiji očuvanja i zaštite životne sredine.

20141218_110246“Pre svega, u ime Apatinske pivare, želim da se zahvalim JVP “Vode Vojvodine”, na pomoći u realizaciji današnjeg pošumljavanja, kao i svim građanima koji su pokazali svest o značaju reciklaže u očuvanju životne sredine” – istakla je Sanja IVaniš, menadžerka za odnose sa javnošću Apatinske pivare i dodala: Ukoliko kažemo da se samo recikliranjem aluminijuma smanjuje zagađenje voda za 97%, to je onda i više nego dovoljan motiv da i dalje nastavimo predano da sprovodimo kampanju “Reciklirajte i vi” i apelujemo na građane o značaju reciklaže – jer životni vek limenke je duži od jednog korišćenja”.

Edukativna kampanja “Reciklirajte i vi” pokrenuta je 2008. godine, a do sada su realizovane brojne akcije, kao i edukativne radionice na kojima su se građani lično upoznali sa prednostima reciklaže, ali i kako da od limenki naprave brojne kosrisne predmete.