У НОВОМ САДУ ОТВОРЕНА ПЕТА САМОСТАЛНА ИЗЛОЖБА НЕБОЈШЕ ШЋЕКИЋА

APATIN KULTURA VESTI

У новосадском Едукативном центру (Индустријска 3, Нови Сад) јуче, 18. јуна 2019. године је отворена самостална изложба слика „Retro memory 5“, уметника Небојше Шћекића из Апатина. Шћекићу је ово пета по реду самостална изложба, а прва у Новом Саду. Поставка ће трајати десетак дана, а изложени су портрети и ведуте.

Директор Едукативног центра за обуке у професионалним и радним вештинама у Новом Саду, Ђурађ Милановић је на отварању изложбе рекао да архитекта и сликар, Небојша Шћекић на најбољи начин синтетише архитектуру и визуелну уметност.

-Његови пејзажи на срећан начин спајају звање архитекте и ликовног уметника, што се најбоље види у приказима старих архитектонских објеката у природном окружењу, где се експресивни приказ природе или неба у урбаном пејзажу сукобљава са зналачки нацртаним и на мирнији начин осликаним архитектонским здањима. Портретима, уметник прилази на особит начин, где ништа не препушта случају, при чему се примећује топлина, емотивност и блискост у овим сликама. Употреба сфумата у приказу ликова код уметника је доведена до високог нивоа, тако да је у овом сегменту Шћекић заиста убедљив, рекао је Ђурађ Милановић. Он је нагласио да се Шћекићевом изложбом званично отвара галерија Едукативног центара.

Др Зоран Новаковић, председник Скупштине општине Бач је истакао да се у сликарству Небојше Шћекића осећа емотивност и сликање душом и срцем, као и да се види да своју позитивну енергију црпи из свог окружења, своје породице и многобројних пријатеља.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена.