У НОВОЈ ГОДИНИ СУНЧАНО И ВЕДРО, СНЕГ ОД БОЖИЋА

APATIN SERVISNE INFORMACIJE SOMBOR SRBIJA VESTI

Директор Републичког хидрометеоролошког завода (РХЗМ) Југослав Николић најављује да се топло време са којим улазимо и у нову годину потрајати све до седмог јануара, а у марту можемо да очекујемо пролеће.

-У првој половини јануара ће бити већи број дана са падавинама, а у просеку за око један степен ће бити топлији у односу на просечан јануар – каже Николић за Тањуг.

У новогодишњој ноћи ће доћи до постепеног разведравања што би довело до слабог јутарњег мраза, наводи он, и најављује да ћемо 1. и 2. јануара имати претежно сунчано и релативно топло време са температурама од девет до 12 степени.

Николић најављује да се после 10. фебруара очекује хладније време што ће донети снег и у нижим пределима. Такође, фебруар ће бити топлији од просека са температурама до један степен изнад просечних вредности, док би количина падавина била испод вишегодишњег просека.

Ове зиме ћемо имати већи број дана са снежним падавинама, најављује он, и додаје да би ова зима требало да буде топлија од просечне и то за око један степен, али хладнија у односу на прошлогодишњу зиму која је била једна од најтоплијих.

Он појашњава да ће зима бити топлија у односу на просечну, што не значи да неће бити мразних дана када ће температура бити испод нуле, али и одређени број ледених дана када температура неће прелазити нулу.

-Очекује се од седам до 20 ледених дана у нижим, а преко 30 дана у вишим планинским пределима, док се у другој половини зиме очекује појава хладних таласа – наводи Николић.

Подсећа да прошле године у појединим местима није ни забележен снежни покривач, док су Београђани имали само један дан под снегом.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *