У НЕДЕЉУ “НОЋ СРПСКОГ ФИЛМА”

APATIN DRUŠTVO VESTI

Једнодневна манифестација “Ноћ српског филма 2022”, у организацији Мреже киноприказивача Србије и Филмског центра Србије биће одржана 5. јуна 2022. године у Великој сали апатинског Културног центра. Осим у Апатину у више од четрдесет културних центара и биоскопа Србије биће приказани најгледанији домаћи филмови у 2022. години.

Током ове вечери у Апатину ће бити приказани домаћи биоскопски хитови. Програм ће почети у 17 часова пројекцијом филма “Нечиста крв – Грех предака” редитеља Милутина Петровића, потом ће од 19 часова бити приказан филм “Тома” у режији Драгана Бјелогрлића, а вече домаћег филма у апатинском Културном центру ће затворити ”Јужни ветар 2: Убрзање” Милоша Аврамовића, који ће почети у 21,30 часова. Цена улазнице износи симболичних 100 динара.

Циљ ове манифестације јесте популаризација српског филма, са акцентом на оне који су подржани на конкурсима Филмског центра Србије, као и жеља да се савремена српска продукција учини инспиративном и приступачном што већем броју заинтересованих гледалаца, посебно младима.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *