У Мемориам: Миодраг Бакић (1946 – 2023)

APATIN HRONIKA VESTI

Данас је након кратке и тешке болести у својој 77. години живота преминуо дугогодишњи апатински функционер и политичар Миодраг Бакић.

Рођен је 7. јула 1946. године у Великом Гају, где је стекао основне вредности и принципе који ће обликовати његов живот. Након завршетка Више педагошке школе, Миодраг је почео свој радни век као професор математике у основној школи у Апатину, где је касније обављао и функцију директора. Његова посвећеност ученицима и жеља за њиховим напретком били су неупитни.

Међутим, Миодрагова ангажованост се није завршила у учионици. Његова страст према јавном деловању одвела га је на пут политике.

У Апатину ће остати упамћен као ватрени социјалиста и дугогодишњи функционер општине. Био је одборник у локалном парламенту и председник Скупштине општине, а од 2012. године обнашао је функцију заменика председника општине. Паралелно је обављао функцију Секретара општинског одбора Социјалистичке партије Србије.

Апатинци ће га памтити као човека који је стајао иза својих уверења, борећи се за идеје које је заступао, и као такав је оставио дубок траг у политичком животу Апатинa.

Сахрана ће бити одржана у његовом родном месту 20. маја у 13 часова, док ће испраћај бити организован дан раније, 19. маја у 15 часова, на градском гробљу у Апатину.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *