U GALERIJI “MEANDER” SUTRA OTVARANJE IZLOŽBE APATINSKOG UMETNIKA LJUBOMIRA ERIĆA

APATIN KULTURA VESTI

U Galeriji “Meander” Opštinskog kulturnog centra sutra će biti otvorena izložba slika apatinskog umetnika Ljubomira Erića.

Ljubomir Erić je autentičan umetnički lik izrastao iz sopstvenog talenta i dograđivan dugogodišnjim radom. Više poznat kao vajar, raskošne tematike, bogatog opusa, karakterističnih skulptura od visoko poliranih površina do tekstura i to onih čipkastih ili gusto uktanih. Radi u metalu, uglavnom od recikliranog materijala, terakoti ili u drvetu i materijalu od sopstvene recepture sačinjene od lepkova, piljevine, lakova.

Rođen je 1956. godine u Apatinu, a Fakultet za fizičku kulturu završio u Beogradu. Bio je kondicioni trener Fudbalskog kulba “Mladost”, trener Kajak kluba “Panonija”, profesor fizičkog vaspitanja u Tehničkoj školi, upravnik Doma učenika, gde radi kao vaspitač.

Skulpturom se bavi od 1980. godine. Izlagao je na brojnim kolektivnim izložbama, a priredio dvadeset samostalnih u Apatinu, Somboru, Novom Sadu, Bečeju, Vrbasu, Rumi, Kuli, Kovinu, Smederevu, Zemunu i Bačkoj Palanci. Dobio je drugu nagradu na Smotri likovnih stvaralaca Vojvodine u Sremskoj Mitrovici 2008. i na Smotri likovnih stvaralaca u Kuli 2007. godine. U Apatinu, gde živi i radi, je postavio 5 skulptura na otvorenom prostoru.

Otvaranje izložbe zakazano je za 19 sati. Postavka će trajati do 26. aprila 2013. godine.

V. M.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *