U GALERIJI „MEANDER“ OD PETKA IZLOŽBA UNIKATNIH HALJINA

APATIN KULTURA VESTI

U Galeriji „Meander“ Opštinskog kulturnog centra sutra će biti otvorena izložba unikatnih haljina pod nazivom „Clara“ mlade i perspektivne Manuele Manojlović iz Apatina.

Ovdašnja publika je u julu 2011. godine imala priliku da se upozna sa radom dvadesetčetvorogodišnje modne dizajnerke, koja se tada predstavila kolekcijom unikatnih haljina pod nazivom „Novo jutro“, a dve godine ranije u Galeriji „Meander“ izlagala je i crteže.

Manuela Manojlović rođena je u Somboru 1989. godine. Završila je Školu za dizajn „Bogdan Šuput“ u Novom Sadu, a savremeni kostim diplomirala na Fakultetu primenjenih umetnosti u Beogradu. Priredila je dve samostalne školske izložbe u Apatinu i Kraljevu i učestvovala na grupnim izložbama u Apatinu i Beogradu.

Izlagala je na festivalu Š.U.N.D. u Studentskom kulturnom centru u Beogradu, gde je dobila nagradu za izlaganje na portugalskom sajtu „ARTCHEZMOI“ na odseku kostima, a učesnik je i modne revije na Beogradskoj nedelji umetnosti 2012. godine, finalista na „Re-Act“ modnom takmičenju u Poljskoj i član likovne kolonije „Konoplja“. Modni dizajner je u trikotažnoj industriji „КООi-knitwear“ u Adi.

Izložba će, sa početkom u 19 sati, biti otvorena revijom 9 haljina iz kolekcije „Clara“, a svi zainteresovani imaće priliku da je vide do 12. aprila.

V. Mašić

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена.