U GALERIJI “MEANDER” OD PETKA IZLOŽBA UNIKATNIH HALJINA

APATIN KULTURA VESTI

U Galeriji “Meander” Opštinskog kulturnog centra sutra će biti otvorena izložba unikatnih haljina pod nazivom “Clara” mlade i perspektivne Manuele Manojlović iz Apatina.

Ovdašnja publika je u julu 2011. godine imala priliku da se upozna sa radom dvadesetčetvorogodišnje modne dizajnerke, koja se tada predstavila kolekcijom unikatnih haljina pod nazivom “Novo jutro”, a dve godine ranije u Galeriji “Meander” izlagala je i crteže.

Manuela Manojlović rođena je u Somboru 1989. godine. Završila je Školu za dizajn “Bogdan Šuput” u Novom Sadu, a savremeni kostim diplomirala na Fakultetu primenjenih umetnosti u Beogradu. Priredila je dve samostalne školske izložbe u Apatinu i Kraljevu i učestvovala na grupnim izložbama u Apatinu i Beogradu.

Izlagala je na festivalu Š.U.N.D. u Studentskom kulturnom centru u Beogradu, gde je dobila nagradu za izlaganje na portugalskom sajtu “ARTCHEZMOI” na odseku kostima, a učesnik je i modne revije na Beogradskoj nedelji umetnosti 2012. godine, finalista na “Re-Act” modnom takmičenju u Poljskoj i član likovne kolonije “Konoplja”. Modni dizajner je u trikotažnoj industriji “КООi-knitwear” u Adi.

Izložba će, sa početkom u 19 sati, biti otvorena revijom 9 haljina iz kolekcije “Clara”, a svi zainteresovani imaće priliku da je vide do 12. aprila.

V. Mašić

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *