U BAČKOJ PALANCI ODRŽAN SASTANAK FORUMA ŽENA

APATIN POLITIKA VESTI

У просторијама Општинског одбора СПС у Бачкој Паланци председница тамошњег Форума жена Слађана Пантелић и председник Општинског одбора СПС Бојан Радман примили су и поздравили чланице два председништва Форума жена на нивоу СПС и Покрајинског форума жена у Војводини. Састанку су присустовале Зорица Балаћ и Биљана Радаковић Фридл, председница и чланица Председништва Форума жена СПС – Апатин.

Обраћајући се гошћама и члановима руководства ПО СПС и Покрајинског савета социјалистичке омладине Србије у Војводини, Бојан Радман је истакао да је Бачка Паланка увек била синоним социјалиста. Пред изборе који ће извесно бити ускоро, локални и покрајински, а можда и парламентарни, притисак на СПС је снажнији него што је то било петог октобра пре 15 година.

Секретарка Председништва Форума жена СПС Снежана Пауновић је, упућујући поздраве председнице проф. др Славице Ђукић Дејановић, потпредседнице др Дијане Вукомановић и министарке пољопривреде Снежане Богосављевић Бошковић, нагласила да ће акценат активности бити у Војводини, јер се осећа да је СПС ту највише „нападнут“. Зато ће се ускоро одржати седница два председништва Форума жена у Новом Саду.

Гошће су прошетале центром Бачке Паланке, обишле ергелу Карађорђево и Вилу „Дијана“, а потом манифестацију „Букинска променада“ на којој су учествовале и чланице Удружења жена „Ружа црвена“ из Апатина, упознајући обичаје, храну и ношњу некадашњег Букина, данас Младенова. На трибини су слушале о улози жене у хранитељским породицама о чему је говорила Мирјана Радаковић из Центра за социјални рад, док је секретарка Председништва ФОЖ у Војводини Весна Јовицки истакла потребу да се жене на селу економски оснажују и да је управо Букинска променада добар пројекат да жене постигну и економски ефекат.

На дружењу које су за крај дружења у Бачкој Паланци и Младенову приредили домаћини, све присутне поздравила је и председница ФОЖ у Војводини Весна Бјелић Француски. Она је истакла да су жене рекле да ће урадити много и прихватиле циљеве које је поставило руководство СПС, а пре свега Покрајинско руководство СПС.

Поздрављајући све у име председника ПО СПС у Војводини Душана Бајатовића, секретар ИО ПО СПС у Војводини је истакао да је пред Социјалистичком партијом Србије борба за опстанак, али не само партије, већ и нашег друштва.