U APATINU USPEŠNO ODRŽAN DVODNEVNI „METAL MAY FEST“

APATIN DRUŠTVO VESTI

Omladinsko udruženje volontera grada Apatina, uz podršku Kancelarije za mlade i Udruženja građana „MRAV“, uspešno je organizovalo dvodnevni muzički festival pod nazivom „Metal may fest“.

may fest 2

Ulaz i kamp bili su besplatni, a nastupilo je ukupno četrnaest sastava iz Srbije, Bosne i Hercegovine i Slovačke, dok najavljeni osiječki sastav „Attera“ iz tehničkih razloga nije nastupio.

may fest 4

– Vremenske prilike nam nisu išle na ruku, naročito prvog dana, pa je posećenost bila nešto slabija od očekivane, ali zadovoljni smo. Ovim međunarodnim festivalom želeli smo da afirmišemo mlade bendove i pružimo im priliku da naprave jedan korak dalje i pokažu šta umeju. Cilj nam je bio, između ostalog, da predstavimo naš grad u najboljem svetlu i nadamo se da će Apatin u budućnosti postati jedno od kultnih mesta okupljanja mladih željnih dobrog zvuka i provoda. Zahvalio bih se svim sponzorima i onima koji su nesebično podržali prvi „Metal may fest“ – izjavio je Branko Sarač, inicijator i koordinator ovog muzičkog događaja, koji je izrazio očekivanje da će on prerasti u tradiciju.

may fest 5

Ljubitelje čvršćeg zvuka iz gradova širom Srbije, ali i regiona, prve večeri oduševili su: legendarni „Bombarder“ iz Sarajeva, zatim „War-engine“ iz Novog Sada, „Void inn“ iz Beograda, „Misfits mania“ i „Infidel“ iz Sombora, kao i domaćini iz Apatina „HSF“ i „Prototype unleashed“.

may fest 3

Druge večeri predstavili su se: „Attera“ iz Osijeka, „Last chance“ iz Slovačke, „Piknik“, „Horror piknik“ i „M.A.D.“ iz Novog Sada, „Korowai kuru“ iz Sombora, „Awaited“ i „Etnika“ iz Apatina.

Tekst: Veselin Mašić
Foto: Marija Jovanić i Antonija Fekter

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена.