OPŠTINA APATIN KUPUJE PROTIVGRADNI SISTEM

APATIN DRUŠTVO VESTI

Građani Apatina kao  i  poljoprivrednici, na čijim je imanjima i imovini  17 maja  olujno nevreme i grad pričinio štetu, mogu podneti  zahtev o proceni štete  u svojim mesnim kancelarijama kao i u odeljenju  za građevinske  poslove opštine Apatin odeljenju inspekcije, rečeno je danas na konferenciji za novinare OU Apatin.

„Građevinska inspekcija obilazi teren i vrši procenu štete koju  je izazvalo nevreme  a za početak ćemo iz budžetske rezerve izdvojiti 1,500,000,00 dinara za kupovinu  protivgradnih raketa “, rekao je zamenik predsednika SO Apatin Miran Cvjetićanin.

„Mi više nemamo vremena da  ustanovimo  ko je i zbog čega zakazao. Ono što je važno jeste da će opština Apatin ovom  kupovinom  raketa pokušati ubuduće da spreči ovakve situacije“, rekao je Cvjetićanin.

Ovim iznosom OU Apatin nabaviće 50 protivgradnih raketa tipa “D-6V” (D-6V), Proizvođača Trajal Kruševac.
Na teritoriji opštineApatin  ima 8 protIvgradnih stanica i 16 strelaca (po dvoje na svakoj) – Optimalnu zaštitu obezbeđuje prosek od 5,5 raketa na 1.000 hektara obradivog zemljišta Inače, na gradonosne oblake nad Srbijom motri 13 radarskih stanica, kao i tri nova i deset remontovanih radara koji su trebali biti spremni za sezonu.

Rakete će se koristiti iskučivo na protivgradnim stanicama sa teritorije opštine Apatin.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *