У АПАТИНУ СКУП ПОДРШКЕ СРПСКОЈ ПРАВОСЛАВНОЈ ЦРКВИ У ЦРНОЈ ГОРИ

APATIN DRUŠTVO VESTI

Око 150 грађана Апатина окупило се вечерас на тргу Никола Тесла у другом протестном скупу подршке Српској православној цркви и Србима у Црној Гори.
Протест је организовало Дрштво српских домаћина и СПЦ, а повод је усвајање Закона о слободи вероисповести у Црној Гори. Овим законом предвиђа се да држава постаје власник свих верских објеката који су изграђени до децембра 1918. године, уколико се не утврди да је нека од верских заједница стварни власник.

Председник апатинског Друштва српских домаћина Радивој Секулић поручио је окупљенима да Срби у Црној Гори губе сва права, а последњи антисрпски потез је спорни закон о вероисповести. -Ударили су нам на школство, породицу и сад на веру, а без вере не постојимо, поручио је на скупу Секулић. Он је позвао грађане и вернике да дају подршку Српској православној цркви и Србима у Црној Гори, у њиховој борби за опстанак.

Након окупљања на тргу, грађани су на позив апатинског свештенства, стигли до храма “Сабор светих апостола” где је одржана вечерња служба и молебан за престанак насиља над СПЦ и српским народом у Црној Гори.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *