У АПАТИНУ ПОЧИЊЕ “НЕДЕЉА ШКОЛСКОГ СПОРТА”

APATIN OSTALI SPORTOVI SPORT VESTI

У Апатину ће сутра почети “Недеља школског спорта”, у оквиру које ће бити организовано тестирање млађих категорија и предавање на тему спорта, а биће додељена и спортска опрема за све млађе категорије клубова са територије општине Апатин.

Радмомир Радујко, генерални секретар Спортског савеза општине Апатин је истакао да су се општина Апатин и Савез потрудили да “Недеља школског спорта” буде што богатија и садржајнија, за све млађе категорије и спортисте који су редовно у систему такмичења.

-Стручњаци из области спортских наука ће сутра и у среду, 8. децембра у Апатину обавити тестирање млађих категорија узраста од 12 до 18 година. Долази нам осам стручњака из области кинезиологије и спортске медицине, који ће вршити разне батерије тестова са децом која тренирају неки спорт у клубовима са територије општине Апатин. Дводневним тестирањем које ће бити организовано у апатинској спортској хали биће обухваћено 140 дечака и девојчица. За сваки клуб и годиште ће бити посебне батерије тестова, након чега ћемо ми добити неку основу и базу за даље праћење и развијање кроз такмичење деце која буду обухваћена тестирањем, објаснио је Радујко.

Он је позвао грађане да присуствују предавању на тему спорта.

-Ми ћемо у среду, 8. децембра од 17 до 19 часова у Дому културе организовати радионицу и предавање, на којем ће говорити Драгољуб Вељовић и наш прослављени одбојкаш Андрија Герић. Предавању ће присуствовати деца са тестирања, али позивам и све наше суграђане да дођу и испрате ово поучно предавање за све који су у спорту. Предавање ће бити везано за сам спорт и психологију спорта. Драгољуб Вељовиће ће говорити на тему “Физичко вежбање као здрава навика”, док ће Андрија Герић говорити о самопоуздању, рекао је Радомир Радујко.

Генерални секретар Спортског савеза општине Апатин је додао да ће “Недеља школског спорта” бити завршена доделом спортске опреме млађим селекцијама свих апатинских клубова.

Радован Ђукић, заменик председнице општине Апатин је напоменуо да је овај пројекат почео прошле године, и изразио наду да ће се наставити и у наредним годинама.

-На основу пројекта који смо започели пред крај прошле године, одлучили смо да наставимо са тим, и недељу која је пред нама посветимо спорту и млађим слекцијама у клубовима, односно деци од 12 до 18 година. У претходном периоду смо покушали да установимо са којим проблемима се они сусрећу и шта је оно што би их подстакло да се у што већем броју укључе у спортске активности. Одлучили смо да кроз низ различитих активности у недељи која је пред нама отпочнемо један процес, који се надам да ће се наставити и наредних година. Локална самоуправа припрема низ активности, а у буџету за наредну годину смо одвојили већа средства за спорт, што ће директно осетити корисници, односно спортски клубови. Они ће тим новцем моћи да финансирају све оне ствари које им представљају проблем у функционисању. Сматрамо да ћемо свим мерама које предузимамо, подићи ниво спорта у нашој општини, реко је Ђукић.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *