У АПАТИНУ ОДРЖАНО ПОЛАГАЊЕ ЗА КАРАТЕ ЗВАЊА – ПОЈАСЕВЕ

APATIN OSTALI SPORTOVI SPORT VESTI

У малој сали ОШ „Жарко Зрењанин“ је одржано полагање за ученичка и мајсторска карате звања – појасеве. За ученичка звања полагало је 50 деце, а за мајсторска шест кандидата.

-Корона је оставила велики траг на комплетан спорт у Србији. Чини ми се да се карате најбрже враћа у нормалне токове тренинга. Драго ми је да је карате у Апатину поново на старом путу. Видим пуну салу деце спремне за полагање. Данас је то испит за ученичка и мајсторска звања у оквиру карате клуба Апатин, а ја сам ту по функцији председништва карате савеза Србије и председник комисије за звање, рекао је Милорад Ћопић, председник Шотокан карате савеза Србије.

Он је додао да је Апатин некада био центар карате спорта у Војводини, да су Богдан Башић и Петар Бајић били врхунски такмичари и чланови репрезентације на првенству света, као и да је задовољство што је проф. Милорад Мрђа поново у сали са децом. Савез очекује да Апатин опет има врхунске карате такмичаре на државним првенствима.

Осврнувши се на прошлу годину која је због проглашења пандемије вируса корона прекунила све спортске активности у Србији као и у целом свету Милорад Ћопић је рекао:

-Карате тренинзи нису могли да се одржавају јер школске сале нису могле бити обезбеђене према прописаним мерама. Клубови који су имали своју салу су некако и радили и опстали што се ове године видело и по резултатима на одржаним такмичењима. Међутим, враћамо се у пуном замаху, одржани су сви планирани турнири. Пре седам дана у Јагодини је одржано Регионално првенство са преко 1.000 такмичара, а припремамо се за првенство Европе, изјавио је Ћопић.

На самом отварању такмичарима и публици обратио се Милорад Мрђа, председник Карате клуба „Партизан“ из Апатина.

-Прошли смо тежак период због кога смо једва сачували карате спорт у нашем граду. Готово две године нисмо били ни на једном такмичењу, али смо вредно вежбали. Данас смо полагали за појасеве, а од септембра ћемо се и такмичити. У првом делу програма имали смо верификацију црних појасева, четири кадета црног појаса и два кандидата за технички црни појас. Деца су за ученичке појасеве полагала у другом делу, највећи број њих за нижа ученичка звања, рекао је Милорад Мрђа.

Гост на полагању био је мајстор каратеа, Пригревчанин Душан Кљајић, а поред Милорада Ћопића у комисији за полагање био је и др Драган Растовац.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *