У АПАТИНУ ОДРЖАНА “КУЛТУРНА ДОМИЈАДА”

APATIN SOMBOR VESTI

У Апатину је јуче одржана “Културна Домијада”, сусрет домова ученика Војводине који је окупио 200 учесника.

– Желим да вас поздравим и пожелим добродошлицу у Апатин, и пре свега, иако је Домијада такмичарског карактера, да се добро забавите. Да буде занимљиво и да вам остане у лепом сећању, па да нам се вратите поново, рекао је приликом отварања Недељко Шарац, директор Техничке школе са Домом ученика.

Апатински Дом ученика Техничке школе више пута до сада је био домаћин спортске домијаде, а ово је други пут да је организовао кутурно-уметничку домијаду.

–  На програму су такмичења из свих шест уметничких дисциплина, сем филма. Ученици су се такмичили у неколико категорија. У оквиру музике такмичење је било у класичној, етно и популарној музици, као и категорија плеса; сликали су или писали  на задату тему, а у Дому културе је представљено све оно што је захтевало сцену, рекла је Сњежана Милосављевић, професор српског језика и књижевности.

Као што су бројне јавне манифестације биле прекинуте у време пандемије ковида 19, исту судбину је имала и ученичка домијада. На данашњем сусрету се чуло да се сви надају да је томе дошао крај и да ће ова лепа манифестација наставити традицију одржавању на радост ученика и њихових домских васпитача.

На крају дана ученицима и њиховим менторима су подељене дипломе.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *