У АПАТИНУ ОБЕЛЕЖЕН ДАН ПРОСВЕТНИХ РАДНИКА

APATIN DRUŠTVO VESTI

Свечаном академијом која је одржана у апатинском Дому културе, обележен је Дан просветних радника Србије. Већ по традицији, на академији су заслужним просветним радницима из апатинске општине додељене Новембарске награде, а у културно-уметничком делу програма наступио је Градски хор “Јединство”. Окупљенима се обратила професорка српског језика и књижевности Драгана Чугаљ, која је напоменула да су просветари свесни колико је овај позив одговоран.

Весна Коларски, професорка српског језика и књижевности је говорила беседу о улози просветних радника у друштву, реформатору српског језика Вуку Стефановићу Караџићу и значају Доситеја Обрадовића. Она је рекла да је поносна на свој позив, те да сматра да је посао просветног радника изузетно достојанствен, али не довољно цењен у Србији.

-Повећан је степен насиља међу ученицима, што треба да нас забрине. Морамо се вратити правим вредностима у образовању, јер учитељи треба да буду узори својим ђацима. Школа мора да буде место где ће се пријатно осећати и деца и наставници, рекла је Коларски.

Новембарске награде ове године су добили: професорка немачког језика Мирјана Зорић и учитељица Сока Егић из апатинске Основне школе “Жарко Зрењанин”, Силвиа Чернаи Бујак учитељица у Основној школи “Јожеф Атила” Купусина, Барбара Зец учитељица из ОШ „Иван Горан Ковачић“ Сонта и Славица Бера Брзак, васпитачица из предшколске установе „Пчелица“ Апатин.

Награде у виду повеље и новчаног износа, добитницима је уручила Ника Петровић, председница Скупштине општине Апатин.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *