U APATINU KRENULA BESPLATNA STERILIZACIJA PASA I MAČAKA

APATIN DRUŠTVO VESTI

Veterinarska ambulanta “Apavet” u saradnji sa Društvom za zaštitu životinja i prirode ,,Đurđevo,, vrši sterilizaciju pasa i mačaka na teritoriji opštine Apatin i ona će biti besplatna.

Usluge besplatne sterilizacije mogu da koriste svi gradjani, bilo da su u pitanju vlasničke životinje ili napuštene, u mesečnoj kvoti od osam ženki -pet pasa i tri mačke.

-Usluga besplatne sterilizacije će biti pružena svim ljubiteljima životinja koji dovedu pse i mačke u našu ambulantu, rekao je dr. veterinarske medicine, Goran Milošević, i dodao da je jedini trošak koji vlasnici treba da plate, participacija u iznosu od 700 dinara za laboratorijsku analizu krvi koja se mora obaviti pre operacije.

Milošević je rekao da akcija nije vremenski ograničena, te da će neprekidno trajati dok za to bude sredstava, a ukoliko bude više zahteva za sterilizaciju pasa, ova ambulanta ima odobrenje da kvotu od osam intervencija izvede u odnosu sedam prema jedan.

On je apelovao na građane da prednost ustupe onima slabije platežne moći, zatim, onima koji imaju puno životinja i koji to ne mogu finansirati. Veterinarska ambulanta Apavet će kroz realizaciju ovog projekta voditi evidenciju i činiti izveštaje o tome da li je životinja bila čipovana, da li je vlasnička u stanu, vlasnička u dvorištu, napuštena ili starateljska.

Jedna mačka i njeno potomstvo u svom reprodukcionom ciklusu može “biti odgovorna” za dolazak na svet oko 40.000 mačića, a jedna kuja za 20.000 štenaca.

Za termine i dodatne informacije možete nam se obratiti na tel: ‎063/540-983 – ili na 062/877-13-25 poručili su iz veterinarske ambulante Apavet.

Goran Milosevic, APA-Vet , Apatin 2015