БОРИСУ МАШИЋУ УРУЧЕН ОРДЕН ЗА ЗАСЛУГЕ САВЕЗНЕ РЕПУБЛИКЕ НЕМАЧКЕ

APATIN DRUŠTVO VESTI

Председник удружења Немаца „Адам Беренц“ из Апатина, Борис Машић одликован је Орденом за заслуге Савезне републике Немачке. Наш суграђанин је указом председника Немачке, Франк-Валтера Штајнмајера добио Орден за заслуге Савезне републике Немачке, за борбу за културну баштину Немаца у Србији.

Ово високо признање Машићу је уручено синоћ, на свечаној церемонији која је одржана у резиденцији амбасадора Немачке у Београду, а догађају су присуствовали чланови Борисове породице, као и председница наше општине Дубравка Кораћ.

-Борис Машић својим радом не само да чини велика дала чувајући наслеђе подунавских Немаца, већ и на веома леп начин промовише нашу општину на чему смо му заиста захвални, рекла је овом приликом Дубравка Кораћ.

Председница наше општине је на пријему у резиденцији немачке амбасаде разговарала и са амбасадорком те земље Анке Конрад, коју је том приликом позвала да буде гошћа наше општине, како би се и лично упозна са културном баштином Немаца који су живели на овим просторима, а коју уз подршку општине Апатин негује УГ „Адам Беренц“.

Фото: ТВ Апатин

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *