U APATINSKI DOM ZDRAVLJA STIŽE NOVI SANITET I KREĆE IZGRADNJA LIFTA

APATIN DRUŠTVO VESTI

Pomoćnik direktora Doma zdravlja Apatin, Branka Bajić na konferenciji za novinare najavila značajne investicije. Prva je ugradnja lifta za pacijente na odeljenju opšte prakse i laboratoriji za analizu krvi, i drugo, nabavku još jednog sanitetskog vozila. Prema njenim rečima ove dve investicije trebalo bi da se realizuju već tokom ove godine. Za ugradnju lifta i kupovinu vozila Hitne pomoći opština je obezbedila sredstva od  blizu 10 miliona dinara. Od kojih je za lift zajedno sa tehničkim radovima za ugradnju predviđeno oko pet miliona dinara a za sanitet 4,3 miliona.

Bajićeva još ističe da problema sa medicinskim kadrovima kontinuirano ima ali da je opština izašla u susret i sopstvenim sredstvima finansira četiri lekara, dva lekara u Sonti i Prigrevici i dva u Hitnoj pomoći. Čeka se saglasnost Ministarstva zdravlja za prijem novih radnika a za to vreme opština pokušava da sopstvenim sredstvima prebrodi ovaj problem. Bajićeva ističe, da u zdrastvu nije sve idealno, ali da su sve investicije u opremanje ustanove poput lifta, novog sanitetskog vozila, kao i prijema novih kadrova, ohrabrujući.

Apoteka Doma zdravlja koja je izdata u zakup funkcioniše i sve ugovorne obaveze se ispunjavaju. Zakupnina se uplaćuje redovno i odlazi u opštinski budžet a svi radnici su ostali na svojim radnim mestima.

Takođe, startovali su i elektronski recepti koji pacijentima obezbeđuje lekove na četiri ili šest meseci a lekarima daje više vremena da se posvete pregledima umesto papirologiji.

Na primedbe nekih pacijenata da kada im je ordinirajući lekar na odmoru ili bolovanju ne mogu dobiti recept Bajićeva podvlači da je svaki lekar dužan da hroničnom pacijentu izda recepte.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *