У АПАТИНСКЕ ВРТИЋЕ УПИСАНО 620 МАЛИШАНА

APATIN DRUŠTVO VESTI

У Предшколску установу “Пчелица” Апатин ове године је уписано 620 малишана који су распоређени у 29 васпитних група, а школска година која ће почети наредне седмице по много чему ће бити специфична. На територији општине Апатин укључујући и села, има десет вртића, што у условима рада под околностима које је наметнула пандемија вируса корона представља огроман организациони изазов, каже Биљана Мандић, директорица Предшколске установе „Пчелица“ Апатин.

– Налазимо се у данима у којима вршимо детаљне припреме за почетак нове школске године. На основу дописа Министарства просвете, анализом и праћењем епидемиолошке ситуације у нашој општини, проценом и контролом ризика ширења епидемије и узимањем у обзир наших просторних, кадровских и организационих потенцијала, настојимо да створимо безбедне услове за рад и боравак деце и запослених. Задаци који су пред нама претпостављају крајњу озбиљност и одговорност те вас молимо да имате разумевања за све одлуке које доносимо у сарадњи са локалном самоуправом, општинским кризним штабом, Школском управом Сомбор и другим релевантним актерима на локалном нивоу. Родитељи деце која ће похађати вртић у наредној школској години су наши најважнији партнери и из тог разлога очекујемо подршку, разумевање и сарадњу јер то , пре свега, изискује наш свакодневни живот који се одвија у условим епидемије COVID – 19 и ванредних мера које су на снази, напомиње Биљана Мандић.

Оно чему се сви надамо и чему ћемо се заједно радовати је проглашење престанка епидемије и организовање рада у редовним условима, закључила је директорица Предшколске установе “Пчелица”.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *