У АПАТИН НА ТРИ ДАНА ПРИСТАЈЕ КРУЗЕР СА АМЕРИЧКИМ И НЕМАЧКИМ ТУРИСТИМА

APATIN EKONOMIJA SOMBOR SRBIJA VESTI

Након готово седам година од како је последњи путнички брод посетио Апатин, 05. јула ове године у поподневним сатима у наш град ће пристати речни крузер “Princesse de provence”, којим ће у Апатин доћи немачки и амерички туристи.

Они ће у нашем граду боравити три дана, а поред путника са брода, гости Апатина биће и туристи који ће доћи другим превозом. Посету заједнички организују фирма “Dunav Serv Shipping” која управља овим путничким бродом, Удружење Апатинаца из Немачке и Немачко удружење “Адам Беренц” из Апатина. Организатори су за своје госте припремили разноврсне програме, обиласке у Апатину и околини, а за потребе смештаја су закупљени бројни смештајни капацитети у Апатину и Сомбору.

-Надам се да ова посета неће бити последња и да ћемо у будућности имати све више туриста у нашем граду који ће долазити путничким бродом и да ћемо коначно почети користити све ресурсе које имамо, од пристана за путничке бродове па све до културних и природних ресурса које Апатин може да понуди туристима из целог света, изјавио је за радио Дунав, организатор ове посете Апатину, Борис Машић.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.