TURISTIČKA ORGANIZACIJA APATIN I BANJA “JUNAKOVIĆ” NA 35. MEĐUNARODNOM SAJMU TURIZMA

APATIN DRUŠTVO VESTI

U Beogradu je danas otvoren 35. Međunarodni sajam turizma, koji okuplja više od 1.000 izlagača iz 46 zemalja, a trajaće do 24. februara.

Na ovom sajmu svoju bogatu ponudu posetiocima predstavljaju i Turistička organizacija Apatin i Banja “Junaković” u okviru ponude Turističke organizacije Vojvodine. Oni imaju svoj poseban štanda na prostoru od 21 kvadratnog metra, a obuhvaćena je prezentacija ne samo Banje “Junaković” i Specijalnog rezervata prirode “Gornje Podunavlje” već i ukupnog privatnog smeštaja ovog kraja.

Otvarajući sajam, državni sekretar za turizam, Goran Petković, istakao je da je obaveza organizatora da kroz sajam prenesu poruku da je Srbija zemlja saradnje, aktivna u međunarodnim organizacijama, kao i u saradnji sa zemljama regiona, Evrope i svim prijateljima širom sveta.

Petković je ocenio da je taj vodeći regionalni sajam turizma idealno mesto za poslovne ljude da se susretnu sa svima koji nešto znače u turističkom i hotelskom biznisu u ovom delu sveta.

Ministar kulture i informisanja, Bratislav Petković, naglasio je da su spomenici kulture širom Srbije veliki turistički potencijal kojima se predstavljamo svetu kao narod bogate kulture.

Zemlja partner ovogodišnjeg sajma turizma je Nemačka, koja je prošle godine prvi put na Beogradskom sajmu predstavila svoju turističku ponudu, a regija partner je Budva.

U okviru Sajma turizma održava se i deveti Međunarodni sajam hotelsko-ugostiteljske opreme Horeka (Horeca), osmi Sajam suvenira “Posetite Srbiju” i četvrti Međunarodni sajam vina Beovajn (BEOWINE) sa 140 izlagača iz Srbije i 13 iz inostranstva.

Cena ulaznice je 300 dinara, a parking 200 dinara po satu.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *