СОЊА И АЊА ОСВОЈИЛЕ ЗЛАТО У КАЊИЖИ

APATIN OSTALI SPORTOVI SPORT VESTI

Млади кајакаши апатинског Кајак клуба „Панонија“ су учествовали на 48. Кајакашкој регати и 13. Меморијалу „Золтан Кањо“ у Кањижи, а две апатинске кајакашице кући су се вратиле са шест медаља.

Све трке веслане су на деоници од 500 метара, а Соња Уртајл и Ања Ковачевић су у двоседу у трци К-2 пионирке стигле друге, док су у трци К-2 кадеткиње биле најбоље и на циљ стигле прве. Ања је освојила и треће место у трци кајака једноседа у категорији пионирки, а осмо у трци К-1 за кадеткиње. Соња је у трци пионирки стигла четврта, али је у трци кадеткиња освојила друго место. У категорији јуниора Александар Лончар је био четврти.

Кајак клуб „Панонија“ је на овом такмичењу учествовала без изврсне Дајане Уртајл, која је на припремама са репрезентацијом, док је Марко Ковачевић такмичење пропустио због повреде.

Такмичење је имало међународни карактер јер су учествовали и кајакаши из Казахстана који се у Србији налазе на припремама, као и две екипе из Мађарске.

Апатинске кајакаше и за ово такмичење припремао је тренер Јово Мандић, који је још једном доказао да његов начин рада доноси резултате. Мандић је, својим залагањем и љубављу коју улаже у кајакашки спорт, на путу да Апатин врати на мапу добрих војвођанских клубова.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *