TRKA ČAMACA APATINACA- DOMINACIJA BOKANA SE NASTAVLJA

APATIN SPORT VESTI
Jedna od dugogodišnjih disciplina na Apatinskim ribarskim večerima je trka veslača u čamacima Apatinacima. Zamišljena je kao podvig iskusnih čamdžija da, samo uz pomoć vesla, doteraju čamac “Apatinac” od startnog mesta do cilja u što kraćem vremenskom roku. Cilj joj je da očuva ovaj lokalni čamac i u ova moderna vremena, kao i tradiciju njegove izrade koja je sad već pod velikim znakom pitanja.
Naizgled lako, no ako se uzme u obzir da Apatinac nije niti mali niti lagan čamac, izrađen od hrastovog drveta, itekako je potrebna snaga i veština za manevrisanje njim.
Upravo zato što Apatinaca ima sve manje žiri gleda “kroz prste” i laganijim čamcima, jer je uživanje u nadmetanju što veslača, što publike, prevazišlo davno zacrtan cilj.
Tradicionalna trka  ni ove godine nije donela neke velike promene u imenima pobednika. U pojedinačnim trkama pobedio je Branko Bokan, dok je drugi, i jedini takmičar, bio Branislav Pećanac.
U dvojcu je takođe prošlo bez velikih iznenađenja. U nešto jačoj konkurenciji, od pet čamaca, prvi su kroz cilj prošli otac i sin Marko i Branko Bokan. Drugi su Đuro Kovačić i Andrej Njari. Treće mesto zauzeli su Kornel Horvat i Nedeljko Laić. Četvrti su do cilja stigli Rade Balać i Jovica Drekić, a peti Vladislav Vladetić i Jovan Mirić.
IMG_20170707_182519IMG_20170707_184332