APATINSKE RIBARSKE VEČERI- U VOŽNJI FIJAKEROM NAJVIŠE UŽIVALA DECA

APATIN DRUŠTVO VESTI
 Na 54. Apatinskim ribarskim večerima održana je i veoma atraktivna vožnja fijakerom. U blizini konja najviše su uživala deca, ali su i odrasli bili oduševljeni mogućnošću da dodirnu i pomiluju ove veličanstvene životinje.
Udruženje odgajivača i ljubitelja konja “Ular” iz Apatina, u saradnji sa prijateljima odgajivačima iz Sombora i Turističkom organizacijom donelo je još jednu novinu na tradicionalne ribarske večeri.
Defile jahača i fijakera održan je na trasi od ulice Srpskih Vladara, Dunavskom ulicom, do apatinske marine i nazad.
– Želja nam je bila da pokažemo da još u Apatinu ima konja i da decu provozamo. Konje oduvek imam, a opremu sam polako skupljao. Ima danas i dosta ovih mladih koji vole konje i žele da ih drže. Imamo školu jahanja za koju vlada veliko interesovanje, rekao je Ljubinko Mirić, predsednik Udruženja.
54 Apatinske ribarske večeri, fijaker kud, nemanja guzijan kotlic, dejan matić grupa gold (4)
Dragan Prislinger je doveo svoju decu i bratovog dečaka da se provozaju fijakerom, iako kod kuće, u Kupusini, imaju kasačicu Zvezdanu.
-Zbog njenog temperamenta nedozvoljavam deci da joj se približavaju, a nemamo fijaker da je upregnem, pa smo došli u Apatin da deca uživaju u vožnji, rekao je Dragan.
On je dodao da danas nije lako imati konja iz hobija, ali je za njenu kupovinu bila presudna ljubav cele porodice prema konjima. Nedavno je prodao drugog konja, mada već razmišlja da bi možda u dogledno vreme kupio novog. Ko se jednom zaljubi u konje, teško se od njih odvaja.
54 Apatinske ribarske večeri, fijaker kud, nemanja guzijan kotlic, dejan matić grupa gold (4) 54 Apatinske ribarske večeri, fijaker kud, nemanja guzijan kotlic, dejan matić grupa gold (3)54 Apatinske ribarske večeri, fijaker kud, nemanja guzijan kotlic, dejan matić grupa gold (5)54 Apatinske ribarske večeri, fijaker kud, nemanja guzijan kotlic, dejan matić grupa gold (6)