ТРИДЕСЕТАК АПАТИНАЦА ДАЛО КРВ, АКЦИЈУ ПОДРЖАО ЗАМЕНИК ПРЕДСЕДНИЦЕ ОПШТИНЕ

APATIN DRUŠTVO VESTI

Апатински Црвени крст је у сарадњи са Заводом за трансфузију крви Војводине данас организовао акцију добровољног давања крви у Апатину. Акција је одржана у просторијама Народне библиотеке „Миодраг Борисављевић“, а Јелена Kлашња докторка Завода за трансфузију крви Војводине је рекла да је све протекло без проблема и нагласила да је одзив Апатинаца био добар.

-Драгоцену течност је дало тридесетак људи, што је узимајући у обзир да смо у пандемији, добар одзив. Залихе крви су тренутно стабилне, али због повећаних потреба у последње време свакако да нам много значи нешто бољи одзив давалаца. У овом тренутку можда су нам мало потребније нулта и крвне групе са негативним Rh фактором, изјавила је др Kлашња.

Данашњу акцију је подржао Радован Ђукић, заменик председнице општине Апатин који је забележио своје дванаесто давање крви.

-Својим личним примером желим да подстакнем грађане да помогну људима који су у невољи и којима је потребна крв, јер не постоји ништа хуманије од тога када спасите некоме живот. Желим да истакнем да су Апатинци изузетно хумани, и увек су спремни да помогну када је то потребно, рекао је Ђукић.

У СОМБОРУ ПРИКУПЉЕНО 58 ЈЕДИНИЦА КРВИ

Аккција добровољног давања крви ове недеље је одржана и у сомборском Црвеном крсту, за коју се пријавило 65 потенцијалних давалаца, а међу њима је било 14 жена. Овом приликом прикупљено је 58 јединица драгоцене течности.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *