ТРАДИЦИОНАЛНО УНОШЕЊЕ БАДЊАКА У ОПШТИНУ (ФОТО) – БОГОСЛУЖЕЊЕ И ПАЉЕЊЕ ВЕЧЕРАС ОД 17:30 У ХРАМУ САБОР СВЕТИХ АПОСТОЛА

APATIN DRUŠTVO SOMBOR SRBIJA VESTI

Поводом обележавања Бадњег дана, Српска православне црквена општина Апатин и Туристичка организације Апатина организовали су традиционално вожење бадњака кроз Апатин и његово уношење у зграду општине. И ове године, Бадњак је након Свете Литургије у Храму кренуо у колони фијакера и многобројних верника како би га унели у зграду општине.

Апатински парох, Младен Глушац и председник општине Апатин, Милан Шкрбић поздрављајући свештенство и окупљене вернике у великој сали СО Апатин позвали су грађане да вечерас у 17 сати и 30 минута буду у Храму ,,Сабор Светих Апостола“на Дунаву, где ће бити одржано вечерње Богослужење, а одмах након тога и паљење Бадњака.

Поред председника општине, свештенства и верника, уношењу бадњака присуствовала је председница Скупштине општине Апатин, Ника Петровић, као и остало општинско руководство.

Паљење бадњака ће у Свилојеву бити организовано у 13 сати, у 14 сати у Сонти, а у 16 сати у Пригревици.

Сечом и приношењем Бадњака православни верници, који Бадњи дан и Божић обележавају по Јулијанском календару, припремају се за вечерашње бдење и сутрашње обележавање најрадоснијег хришћанског празника – рођење Исуса Христа.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена.