ТОКОМ СЛЕДЕЋЕ НЕДЕЉЕ КРЕЋЕ ПОДЕЛА ПАКЕТА ЗА 4500 АПАТИНСКИХ ПЕНЗИОНЕРА

APATIN DRUŠTVO SOMBOR VESTI

У току следеће недеље креће расподела прехрамбених пакета помоћи за 4500 апатинских пензионера чија месечна примања не прелазе 30.000 динара.

Са поделом ћемо почети идуће недеље, а пакет ће добити сваки пензионер у нашој општини чије је примање мање од 30 хиљада динара. Таквих грађана је око 4500, тако да ћемо у наредних неколико дана када се крене са поделом доћи до свакога од њих, на кућну адресу – изјавила је заменица председника општине Апатин, Дубравка Кораћ.

Општина Апатин је у сарадњи са Владом АП Војводине успела да обезбеди прехрамбене пакете, а након ове, уследиће и подела хигијенских пакета и средстава хемије. Заменица председника се захвалила волонтерима који су током претходне недеље учествовали у овој хуманитарној акцији.

Посебно бих желела да се захвалим волонтерима. Данас су са нама фудбалери ФК “Младост” из Апатина, који су дошли да помогну у паковању. Претходних дана су били ту волонтери Црвеног крста Апатин, вртића, средњих школа, општинске управе. Заиста сви који су долазили су желели да помогну…успели смо преко 45 тона хране да спакујемо у 4 дана и надам се од уторка кренемо са дистрибуцијом по домаћинствима– изјавила је Кораћ.

Управа и играчи ФК Младост данас су у дворишту Спортског савеза спремали пакете за наше најстарије суграђане. -Идеја да се помогне потекла је од играча и управе клуба, како бисмо се у тренутцима када је првенство прекинуто, показали да можемо бити тим и ван терена. Ово је најмање што можемо да учинимо за наше суграђане и увек ћемо се одазвати, како би помогли – рекао је испред ФК Младост Душан Митровић.

Апатинац Бојан Дражић један је од волонтера Црвеног крста Апатин који се читаве недеље ангажовао на припремању помоћи пензионерима. –Успели смо за 4 дана да спакујемо око 4500 пакета за наше најугроженије грађане. Поред овога, свакодневно помажемо људима који имају преко 65 година тако што за њих идемо у набавку, за шта постоји неколико екипа на терену који и тај део посла обављају – рекао је Дражић.

У пакетима се налазе две литре уља, три килогрма брашна, по килограм шећера и соли, пасуљ, пиринач и друге намирнице.

2 thoughts on “ТОКОМ СЛЕДЕЋЕ НЕДЕЉЕ КРЕЋЕ ПОДЕЛА ПАКЕТА ЗА 4500 АПАТИНСКИХ ПЕНЗИОНЕРА

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.