ТЕХНИЧАР ЗА ОБЛИКОВАЊЕ НАМЕШТАЈА И ЕНТЕРИЈЕРА ЈЕ КРЕАТИВАН И ЗАНИМЉИВ СМЕР, КОЈИ ПРУЖА РАЗЛИЧИТЕ МОГУЋНОСТИ

APATIN DRUŠTVO VESTI

На недавно одржаном такмичењу шумарских школа у Суботици, ученици Гимназије и стручне школе “Никола Тесла” из Апатина са смера Техничар за обликовање намештаја и ентеријера су остварили запажене резултате. Емина Бубуљ, професор Гимназије и Стручне школе “Никола Тесла” Апатин и предавач стручних предмета у области рада Шумарство и обрада дрвета је рекла да су појединачна признања, али и екипни пласман резултат доброг рада ученика и њихових ментора.

-Такмичење стручних школа је одржано 24. априла у Суботици, а ученици су се такмичили у области обраде дрвета и шумарства. У појединачној категорији, ученица Гимназије и Стручне школе “Никола Тесла” Апатин, Тамара Трбулин је освојила друго место из области својства материјала, а Кристина Жуљевић је у области столарства била трећа. Треба напоменути да је наша школа екипно освојила четврто место, напоменула је Емина Бубуљ.

Она је позвала свршене основце да упишу смер “Техничар за обликовање намештаја и ентеријера” у апатинској школи “Никола Тесла” јер, између осталог, деца на њему могу да искажу своју креативност.

-Ове школске године смер “Техничар за обликовање намештаја и ентеријера” моћи ће да упише 30 деце. Смер је креативан и занимљив, а ученици се током четворогодишњег школовања за будући позив припремају теоријски али и практичним радом. У првој години практични део наставе одржава се једном седмично, док од другог до четвртог разреда ђаци имају практичну наставу две седмице пре краја школске године. Оно што је занимљиво, јесте да деца на овом смеру имају могућност да креативност изразе и кроз рачунарску графику у програмима за дизајнирање, објаснила је Емина.

Оно шта може да буде привлачно за будуће средњошколце јесте свакако и чињеница да ће из овог образовног профила сасвим сигурно лакше уписати Шумарски или неки други Технички факултет, уколико њихова одлука буде даље школовање. Они који не желе да иду на студије, могу да пронађу посао у некој компанији или да покрену свој бизнис у оквиру којег би се бавили производњом намештаја или уређивањем ентеријера.

Треба напоменути да је општина Апатин припремила сет мера којима стимулише децу да упишу неку од средњих школа у Апатину, у оквиру којих ће ученици који остваре просек 4,60 па навише добити стипендије од 5.000 динара месечно. Ђаци слабијег материјалног стања, а који су остварили просек преко 3,00 ће добијати 3.000 динара месечно, а Општина ће у оквиру сета мера за двадесет ученика ван територије општине Апатин обезбедити бесплатан смештај и исхрану у Дому ученика. Обезбеђена су и средства за бесплатан превоз оних ученика из других места који желе да похађају неку од средњих школа у Апатину.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *