ТАКМИЧЕЊЕМ ПРВАКА У БРЗОМ ЧИТАЊУ, АПАТИНСКА ОСНОВНА ШКОЛА ОБЕЛЕЖИЛА НАЦИОНАЛНИ ДАН КЊИГЕ

APATIN DRUŠTVO VESTI

Поводом Националног дана књиге, 28. фебруара, Друштво школских библиотекара Србије позвало је све школске библиотекаре да се укључе у акцију „Читајмо гласно“. Основна школа “Жарко Зрењанин” из Апатина се одазвала позиву и обележила овај, веома значајан дан.

Школска библииотека је за ученике првог разреда организовала такмичење у брзом читању наглас. Ученици су читали бајке Десанке Максимовић, а мерен је број речи прочитаних у једној минути. У такмичењу су учествовала двадесет и два ученика, а трочлани жири, психолог Добрила Мудринић, учитељица Јелена Родић и библиотекарка Снежана Панковић, је пажљиво пратио читање, мерио време и сабрао број прочитаних речи.

Прво место (117 речи) освојила је Анђелија Станић чији ментор је била учитељица Гордана Радаковић, друго место (55 речи) припало је Невени Бубало – менторке учитељице Инес Васић Павловић, а треће место (53 речи) освојила је Петра Пиплица – менторке учитељице Јасминке Басарић.

Награђеним ученицима су уручене дипломе и књиге.

“Циљ ове активности је подстицање читања, као и неговање матерњег језика и културе читања, али и жеља да још једном покажемо да су школске библиотеке корисна и забавна места где се учи, траже информације, раде домаћи задаци, пишу семинарски, матурски радови и, пре свега, читају књиге. Желимо да покажемо да је читање важно и значајно и да укажемо на значај књиге, читања и школске библиотеке”, поручују из Основне школе “Жарко Зрењанин”.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *