TAKMIČARI BAHREINA TRIJUMFOVALI NA 55. SVETSKOM VOJNOM PRVENSTVU U KROS-KANTRIJU

APATIN SPORT VESTI

Na ceremoniji svečanog zatvaranja 55. Svetskog vojnog prvenstva u kros kantriju, održanoj u Sportskoj hali Osnovne škole “Žarko Zrenjanin”, dodeljena su priznanja najboljima, a nagrade su uručili predstavnik CISM, potpukovnik oružanih snaga Bahreina Abdulhakeem M. Al-Shino, te šef delegacije Srbije pri CISM pukovnik Dragan Đini, koji su se na kraju obratili zvaničnicima i brojnim građanima.

Plakete i zahvalnice dodeljene su i organizatorima takmičenja, kao i zaslužnim pojedincima. Program svečanog zatvaranja upotpunio je sjajan nastup sonćanskih mažoretkinja, a druženje je potom nastavljeno u Banji “Junaković”.

BenQ Digital Camera

– Oduševljeni smo Apatinom i okolinom, a naročito Banjom “Junaković”, kao i srdačnim gostoprimstvom  – rekao je, između ostalog, potpukovnik Al-Shino.

Spektakularna kros trka na kojoj je učestvovalo više od 300 pripadnika oružanih snaga iz 23 zemlje sveta protekla je u dominaciji takmičara iz Bahreina. Osvojili su u pojedinačnoj konkurenciji sva tri prva mesta, a u ekipnoj dva prva mesta, dok su u trci na 11 km za muškarce napunili pojedinačno postolje.

BenQ Digital CameraBenQ Digital CameraBenQ Digital CameraBenQ Digital CameraBenQ Digital CameraBenQ Digital Camera

Srpska atletičarka Ksenija Bubnjević zauzela je 20. mesto u trci na 4.933 metra. Na 35. poziciji trku je završila Marijana Čegar Lukić, dok je Nevena Jovanović bila 41, a odustala je Nataša Ćulafić. U muškoj konkurenciji na 4.933 metra najbolje plasirani srpski atletičar bio je Aleksandar Milosavljević na 51. mestu. Dejan Popović završio je kao 56, dok je 61. mesto osvojio Aleksandar Nasevski.

Plasmani:
trke na 4.933 metra za žene:
1. Setaje Esete, 2. Tijitu Salsisa (obe Bahrein), 3. Nadia Noujani (Maroko).
Ekipno: 1. Bahrein, 2. Maroko, 3. Francuska.
Žene: 1. Alemu Bekele (Bahrein), 2. Rabah Abuda (Alžir), 3. Blažek Bzezinski (Poljska).
Ekino: 1. Poljska, 2. Alžir, 3. Bahrein… 15. Srbija.
Muškarci, 11 km: 1. Zelalem Regasa, 2. Isak Kediku, 3. Aveke Jimer (svi Bahrein).
Ekipno: 1. Bahrein, 2. Maroko, 3. Alžir.
Nagradu za fer – plej dobila je ekipa Ujedinjenih Arapskih Emirata.

BenQ Digital CameraBenQ Digital CameraBenQ Digital CameraBenQ Digital Camera

Ono što je oduševilo sve prisutne na stadionu apatinskog OFK “Mladost”, gde je održan takmičarski deo, jeste činjenica da su takmičari Bahreina prvi put trčali po snegu i ostvarili ubedljivu pobedu u sve tri kategorije.

Trku su pratili visoki zvaničnici Vojske Srbije i šefovi delegacija CISM-a, kao i predsednik apatinske opštine dr Živorad Smiljanić. Na veoma niskoj temperaturi atmosferu na tribinama podigli su sportski komentatori i voditelji: Ivan Zeljković Zeka, Katarina Vučetić, Katarina Lazarević i estradne zvezde Igor Lazić Nigor i Vuk Rosandić.

Sportsku manifestaciju pod sloganom “Prijateljstvo kroz sport” organizovali su Delegacija Srbije pri međunarodnom Savetu za vojne sportove (CISM) i Ministarstvo odbrane Srbije, a u suorganizaciji sa opštinom Apatin, gradom Somborom i Atletskim savezom Srbije. Učešće u njenoj realizaciji uzela je i Kancelarija za mlade opštine Apatin sa svojim volonterima.

Veselin Mašić

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *