„SVET SA SPUTNJIKOM“ VEČERAS O AMERIČKIM IZBORIMA I HRVATSKOJ

APATIN DRUŠTVO SRBIJA VESTI

Poslušajte večeras od 22 sata na talasima Dunav radija još jednu emisiju „Svet sa Sputnjikom“. „Svet sa Sputnjikom“ večeras govori u uspesima ruskih medijskih servisa, o porukama prvih unutarpartijskih izbora u Ajovi i budućnosti srpsko-hrvatskih odnosa, analizira razloge uspeha ruskih medijskih servisa namenjenih inostranoj publici, poput RT-a i samog Sputnjika. Šta to govori o zapadnim medijima glavnog toka? Zašto se Zapad plaši ruske istine? Kakav odgovor pripremaju briselske i vašingtonske birokrate? O ovoj temi razgovor će voditi Stanko Crnobrnja, Aleksandar Pavić iJovan Kovačić. Iz Londona „uživo“ uključiće se Siniša Ljepojević.
U drugom delu emisije gosti i voditelji baviće se američkim predsedničkim izborima. Kakva je poruka prvih unutarpartijskih izbora, ovog ponedeljka u Ajovi? Kako objasniti fenomen Donalda Trampa? Hoće li Hilari Klinton uspeti da se dokopa predsedničke nominacije ispred Demokratske partije?
U poslednjih pola sata emisije pričaće se o budućnosti srpsko-hrvatskih odnosa posle izbora nove hrvatske vlade. Da li su odnosi dva suseda dostigli najnižu tačku u vreme prethodnog premijera Zorana Milanovića, ili hrvatsko skretanje udesno, uz već najavljenu trku u naoružavanju, najavljuju da ćemo pronaći i novo dno u međusobnim odnosima Zagreba i Beograda? Kakve će to posledice imati po stabilnost u regionu, a kakve po srpsku manjinu u Hrvatskoj?
Američki izbori- naši gosti su :Ivan Vujačić,bivši ambasodor u Americi, i Jelena Stevanović -spoljnopolitički novinar „Politike“.
O odnosima Srbije i Hrvatske govorice Savo Štrbac i Slobodan Jarčević.