“SVET SA SPUTNJIKOM” OVOG ČETVRTKA O POVLAČENJU RUSIJE IZ SIRIJE I O PLIŠANOJ REVOLUCIJI U BEOGRADU

APATIN DRUŠTVO VESTI

Večeras od 22 sata na talasima Dunav radija, poslušajte novo izdanje spoljnopolitičke emisije „Svet sa Sputnjikom“. Emisija „Svet sa Sputnjikom“ovog četvrtka analizira odluku Rusije da se povuče iz Sirije. Šta znači to što se odluka ne odnosi na ruske baze u toj bliskoistočnoj zemlji? Zbog čega je odluka Vladimira Putina iznenadila svet? Šta su ruske trupe postigle za skoro šest meseci koliko su bile prisutne u Siriji? Kako će se to odraziti na mirovne pregovore o Siriji, a kako na DAEŠ?
Pričaće se i o godišnjici prisajedninjenja Krima Rusiji. Kako živi Krim danas, dve godine posle vraćanja u sastav Rusije – strahuje li od odmazde ekstremističkih militantnih grupa i bataljona koje prete oružanim? Da li su zapadne sankcije ispunile svoju svrhu i urušile ekonomiju, kakvi su planovi o razvoju Krima i šta danas oluostrvo može da ponudi svetu?

Gosti su Srećko Đukić, bivši ambasador Srbije u Belorusiji, stručnjak je za međunarodne odnose i spoljnu politiku, Stevan Gajić, saradnik Instituta za evropske studije i Goran Jevtović, pukovnik Vojske Srbije u penziji.

U drugom delu emisije gosti će biti Branislav Lečić, glumac i jedan od vođa studentskih demonstracija, Žarko Jokanović, scenarista i jedan od vođa studentskih demonstracija i Zdravko Janković, učesnik demonstracija i marketinški stručnjak. Prošlo je četvrt veka od plišane revolucije i studentskih demonstracija, raspravljaće se I o tome gde su danas ljudi koji su s Terazijske česme pozivali promene u društvu. Gde je Srbija bila tada, a gde je sada Evropa kojoj smo tada težili?