SVEČANOST U SKUPŠTINI GRADA SOMBORA ZA VOJNIKE DOBROVOLJCE

IZBOR IZ ŠTAMPE SOMBOR VESTI

U Skupštini grada Sombora 141 vojnom obvezniku sa teritorije Zapadnobačkog okruga, odnosno grada Sombora, opština Apatin, Kula i Odžaci, koji su dobrovoljno odslužili vojni rok sa oružjem u periodu 2011-2016. godine, svečano su uručene značke i zahvalnice otadžbine.Među njima je bilo 13 dama.
Svečanosti su prisustvovali Dušan Marijan, načelnik Zapadnobačkog okruga, Antonio Ratković, zamenik gradonačelnice Sombora i predstavnici Ministarstva odbrane.

Major Slavko Đipalo, načelnik Centra Ministarstva odbrane u Somboru, je naveo da su značka i zahvalnica vojna priznanja koja se dodeljuju vojnicima nakon odsluženja vojnog roka za doprinos zaštiti i jačanju sistema odbrane Srbije.

-Vaš izbor je patriotski čin, koji je tradicionalno utkan u naše nacionalno biće, kao čin istinske odanosti otadžbini. Naš grad je poznat po svojoj kulturnoj i istorijskoj tradiciji, ali i po tome kada su se u naš grad na odsluženje vojnog roka slivale hiljade mladih ljudi iz tadašnje države-kazao je Ratković.

Somborci su tada imali priliku da im više od pola veka budu domaćini i svakog pripadnika Vojske Srbije gledali su sa poštovanjem i naklonošću, a tu naklonost su preneli i na svoje potomke. On je dodao da dok je takvih devojaka i momaka koji će verno služiti svojoj otadžbini svi mi možemo bezbrižno da se posvetimo svojim obavezama.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *