SVEČANO OTVORENI NOVI TERENI U DVORIŠTU GRAĐEVINSKE I GIMNAZIJE

APATIN DRUŠTVO VESTI

Jedno dvorište, dve srednje škole i oronuli sportski tereni. Ovako se do danas govorilo o dvorištu apatinske gimnazije. Još godinu ili dve i terene za odbojku i košarku bi prekrila zelena trava zaborava.

Do toga ipak neće doći, jer danas prostor na kom su bile te ruine izgleda potpuno drugačije.

Naime, pre nepunih sedam meseci, zamenica predsednika opštine Apatin Dubravka Korać vratila se iz Novog Sada sa potpisanim ugovorima koje joj je tada uručio predsednik pokrajinske Vlade Igor Mirović. Kancelarija za LER kojom koordinira Dubravka Korać kroz projekte opštini Apatin donela je od početka godine 85.324.769,10dinara. Tog 24.02.2017 na osnovu projekta sanacije i rekonstrukcije sportskih terena u gimnaziji „Nikola Tesla“ , opštini Apatin je odobreno od Uprave za kapitalna ulaganja Vojvodine 8.184.555,12 dinara. Do ukupne vrednosti projekta od 11.296.400,67 dinara, sredstva su izdvojena iu budžeta opštine Apatin.

Danas građani opštine Apatina zahvaljujući tom projektu imaju modernu teretanu na otvorenu, teren za basket po najvišim evropskim standardima i teren za mali fudbal. Namerno pišem građani opštine Apatin, a ne samo gimnazijalci i građevinci jer će tereni biti dostupni svima koji se rekreativno bave sportom, kao i sportskim klubovima.

Pored predstavnika lokalne samouprave i direktora apatinske gimnazije, svojim prisustvom, svečano otvaranje sportskih terena, upriličili su direktor Uprave za kapitalna ulaganja AP Vojvodine Nedeljko Kovačević, pokrajinski sekretar za omladinu i sport Vladimir Batez, načelnik Zapadno-bačkog okruga Dušan Marjan i basketaši Srbije koji su osvojili titulu prvaka sveta u basketu 3×3 2014. u Atini i 2016. uGvangdžuu (Kina). Prvi šut ka novom košu uputio je najbolji basketaš planete Dušan Domović-Bulut.

Otvaranje terena u gimnaziji, mirovic, dubravka korac, basket, basketasi (8) Otvaranje terena u gimnaziji, mirovic, dubravka korac, basket, basketasi (7) Otvaranje terena u gimnaziji, mirovic, dubravka korac, basket, basketasi (4) Otvaranje terena u gimnaziji, mirovic, dubravka korac, basket, basketasi (5) Otvaranje terena u gimnaziji, mirovic, dubravka korac, basket, basketasi (3) Otvaranje terena u gimnaziji, mirovic, dubravka korac, basket, basketasi (2) Otvaranje terena u gimnaziji, mirovic, dubravka korac, basket, basketasi (1)